Utøya-overlevende: – Vi har ikke orket å ta ordentlig tak i det som skjedde

Sju år etter terrorangrepet mener overlevende Khamshajiny Gunaratnam at vi fortsatt ikke diskuterer det som er saken. – Vi var kanskje ikke sinte nok, sier leder for støttegruppa.

Søndag er det sju år siden terrorangrepet som rammet Oslo og Utøya. Ifølge lektor i retorikk ved Høyskolen Kristiania, Kjell Tore Ringdal, har det siste året vært et vendepunkt i måten folk snakker om 22. juli.

Det siste året har vært preget av den første filmen om Utøya, tv-serieproduksjon, uenigheter om minnesmerker, en uttalelse om å trekke et «22. juli-kort», og Listhaug-debatten. Men debatten om det som virkelig er saken, savner Utøya-overlevende Khamshajiny Gunaratnam.

– Jeg er forbanna. Det er på høy tid at folk går i seg selv. Det hjelper ikke å bære 200.000 roser på Rådhusplassen, hvis ikke hver eneste rose kan oversettes til en handling, sier Gunaratnam (30), som også er varaordfører i Oslo.

https://www.nrk.no/norge/utoya-overlevende_-_-vi-har-ikke-orket-a-ta-ordentlig-tak-i-det-som-skjedde-1.14121186

Post Comment